mandag den 15. juni 2009

mandag d. 15. juni - igen mandagspigevejr - med let brise over søen - Nu med tilføjelser.

Rotur med synsbedrag:


Første synsbedrag overgik førstestyrmand (undertegnede), da en pingvin sprang i vandet for enden af Søgade og med raske svømmetag bevægede sig målbevidst ud til os i båden. Svømmeteknikken viste sig dog at være hundesvømning, og ved nærmere eftersyn var det tydeligt, at der her var tale om en sort-hvid hund med en meget spids snude - og at den var ret god til at svømme!

Langt senere på turen - efter godt 6-7 km - oplevede Elisabeth sit fatamorgana: "Var det ikke John, derinde på stien, i løbetøj, på vej rundt om søen?" Nej, vi så ingen John i dag, men Elisabeth havde oplevet et optisk bedrag, der fik hende til både fange en ugle, tabe sin åre og miste rokoncentrationen for en stund - romantisk ikke?





Apropos hjerter! Anne fortalte også en historie om at tage fejl. Anne har lige oplevet at blive "kureret" for en hjertefejl, som hun har skulle tage hensyn til i mange år... Historien er, at en læge fornylig konstaterede, at Annes hjerte er sundt og rask, og at der ikke er nogen klapfejl og heller aldrig har været nogen. Forklaringen, som lægen med østtysk baggrund forklarede, var at medicinsk måleudstyr er som en Trabant - fortidens udstyr og biler er ikke lige så sikre og nøjagtige som nutidens! Anne er rask igen, og vi glæder os på hendes vegne.

Juni er som altid eksamenstid, og snakken i båden kom omkring børnenes mange prøver, eksaminer, glæder og skuffelser. Vi krydser fingre for resten af eksamenstiden og ønsker, at alle kommer helskindet igennem.

En let brise gav en del bølger ned langs Hundekildebugten, så førstestyrmand, der ellers er lidt nervøs for åbent hav, styrede båden på tværs af bølgerne og dermed tværs over storsøen. Det stærke mandskab trak af alle kræfter, og vi landede sikkert i Parnasbugten, hvor der atter var læ, sol og næsten ingen bølger.

Endnu en dejlig tur på søen i herligt selskab.

Førstestyrmand Mette.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det var en supertur...og hele 9 km blev det til :-) ny rute fremover?